Stimuleer veerkracht bij jonge kinderen

Socio-emotionele vaardigheden en veerkracht ontwikkelen in de klas
Hoe herken je weerbaarheid bij kinderen en hoe kun je de ontwikkeling ervan bij jonge kinderen ondersteunen? Kinderen met veerkracht gaan makkelijker om met tegenslagen en mislukkingen en zijn meer weerbaar bij conflicten en pestsituaties. In de peuter- en kleuterfase wordt het fundament gelegd voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden en weerbaarheid. Deze ontwikkelingsfase heeft zo zijn specifieke groeinoden, die er mee voor zorgen dat mensen later met meer zelfvertrouwen in het leven staan.

Deze workshop geeft je meer inzichten en technieken om doelgericht kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van een stevige sociaal-emotionele basis. Deze dag bied je meer inzicht in de veerkrachtontwikkeling bij kleuters. Je zoomt in op de emotionele en sociale ontwikkeling van kleuters en ontwikkelt inzichten om deze spelenderwijs in een kleuterklas te integreren.
Leenaerts Ilse
Bekijk profiel
Onderdeel van uitdaging: Welbevinden en leerlingenbegeleiding
Per persoon
Schrijf je nu in
10 februari 2022
09u30 tot 12u30
Digitaal

Wat leer je

• inzicht krijgen in de emotionele en sociale ontwikkeling van kleuters vanuit psychologisch, biologisch en neurologisch standpunt;
• inzicht krijgen en tools inzetten o.a. in het aanleren van emotieregulatie en probleemoplossend vermogen ter bevordering van de weerbaarheidsontwikkeling bij kleuters;
• een veilig klasklimaat stimuleren om zo de basis te leggen voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden bij kleuters.

Docenten

Praktische informatie

Voor wie

Basisonderwijs, Lager onderwijs, Kleuteronderwijs

Kleuteronderwijs - Lager onderwijs: eerste graad

Extra informatie

Webinar:
Halve dag , 9u30 - 12u30

Teamgerichte vorming:
Meer info via info@tenz.be

Locatie

Datum: donderdag 10 februari 2022, 09u30 tot 12u30
Locatie: /