Parler le français en classe

Vergroot het zelfvertrouwen en de spreekdurf van jezelf en je leerlingen tijdens de les Frans.

We zijn genoodzaakt om deze vorming te annuleren door gezondheidsproblemen van de docent. Onze excuses hiervoor.

Wil je je eigen kennis van het Frans bijschaven en dit op een actieve manier? Wil je graag correcte Franse instructies formuleren? Wil je technieken aanleren om jouw handboek (inter)actiever te gebruiken? Dan is deze vorming zeker iets voor jou!

Samen gaan we actief aan de slag met jouw handboek. We ontwikkelen materiaal vanuit het eigen handboek, delen ideeën en oefenen samen met nieuw materiaal. We beloven je dat je, na het volgen van deze vorming, sterker en actiever voor de klas staat, dat je je leerlingen enthousiast maakt voor Frans en dat je hen actiever kan betrekken bij het lesgebeuren. Daarbovenop ga je met heel wat (ver)nieuw(d) materiaal naar huis!

Dag 1 (halve dag)
Leerlingen hebben het moeilijk om vragen te stellen in het Frans. De trainer toont je hoe je je leerlingen hierin kan stimuleren. Samen met je medecursisten oefen je dit in.

Dag 2 (halve dag)
Je hebt tijdens de eerste dag een paar technieken geleerd om de leerlingen actief met de taal te leren omgaan. Tijdens dag twee ga je samen met andere leerkrachten actief aan de slag met jouw eigen handboek. Je herwerkt bestaande oefeningen tot oefeningen waar actief mee gewerkt kan worden. Je deelt tijdens deze dag veel ideeën en materiaal met andere deelnemers en je krijgt ook een paar kant-en-klare ideeën/oefeningen mee naar huis. De volgende dag test je met de andere deelnemers jouw vernieuwd materiaal uit.

Dag 3 (halve dag)
Je gaat zelf actief aan de slag met jouw nieuw gemaakte materiaal.

Daems Céline
Bekijk profiel
Onderdeel van uitdaging: Eigen skills aanscherpen
Per persoon
Deze vorming is voorbij

Wat leer je

• hoe je actieve werkvormen concreet in jouw (bestaande) lessen en handboek kan integreren;
• van elkaar door ideeën, lessen en oefeningen met elkaar te delen (uitwisselen van materiaal en ideeën werkt stimulerend en motiverend).

Docenten

Praktische informatie

Voor wie

Basisonderwijs, Lager onderwijs

Lager onderwijs: derde graad

Extra informatie

Breng je eigen cursusmateriaal of handboek mee.
Het kan zijn dat je een taak dient voor te bereiden of af te werken.