Ga voor een optimale samenwerking en teamsfeer met Prosocial

Met aandacht voor zelfzorg het beste halen uit je team.

Prosocial is een wetenschappelijk onderbouwde methode om teams op een fijnere én efficiëntere manier te laten samenwerken, zodat iedereen meer plezier en voldoening uit de samenwerking kan halen.
Er liggen verschillende wetenschappelijke vakgebieden ten grondslag aan prosocial (het werk van Elinor Ostrom en de contextuele gedragswetenschappen).
Tijdens een prosocial traject wordt duidelijk wat de pijnpunten zijn in de samenwerking en hoe hier constructief rond gewerkt kan worden. Er wordt gewerkt aan het creëren van een veilige context voor meer openheid, wederzijds begrip en oprechte communicatie. Het doel is op een aangename en efficiënte manier de gemeenschappelijke belangen na te kunnen streven, met behulp van een praktische tool (matrix) die de teamsfeer en samenwerking bevordert.

Van den Berghe Tine
Bekijk profiel
Onderdeel van uitdaging: Samen school maken

Wat leer je

• je eigen professioneel functioneren in kaart brengen aan de hand van de ACT matrix. Wat drijft je? Waar doe je het voor? En wat zijn je persoonlijke valkuilen?
• elkaar op een dieper niveau kennen en respecteren;
• het functioneren van de groep in kaart brengen met behulp van de ACT matrix. Waar staan jullie voor? Wat zijn gemeenschappelijke waarden en doelen? Welke obstakels komen jullie tegen en hoe kan je hiermee omgaan?
• 8 elementaire ontwerpprincipes kennen die bijdragen tot een goede samenwerking, reflecteert over wat goed gaat en wat beter kan en hoe jullie dit concreet gaan aanpakken.

Docenten

Praktische informatie

Voor wie

Zorg in en rond de school, Secundair onderwijs, Basisonderwijs, Lager onderwijs, Kleuteronderwijs

Buitengewoon basisonderwijs
Buitengewoon secundair onderwijs
Vakgroepen, zorgteams, directieteams, groepen die intens samenwerken

Extra informatie

Max. 12 deelnemers, grotere teams op vraag
Duur te bepalen in overleg