Functioneringsgesprekken met impact

Verhoog de standaard voor professionalisering van je teamleden.

De vorming is ontworpen om de kennis, het zelfvertrouwen en de vaardigheden te ontwikkelen om een succesvolle schoolleider te worden op het vlak van professionalisering.

Je leert gesprekken voeren met leerkrachten over het leren van leerlingen. Je luistert naar hun overtuigingen en waarom het zo moeilijk is om hier tegenin te gaan. Je leert tussen de lijnen luisteren en tegelijk rechtuit communiceren. Je krijgt een gespreksstructuur aangeboden die meer kansen biedt om tot een open gesprek te komen, zelfs bij leerkrachten die met de armen over elkaar aan een gesprek beginnen. Deze structuur wordt geïllustreerd met filmpjes en geoefend door de deelnemers.

Stefaan heeft het geluk gehad al vele directeurs te mogen schaduwen en coachen. In deze vorming krijg je zowel een kader mee als praktische tools om mee aan de slag te gaan.

Vanparys Stefaan
Bekijk profiel
Onderdeel van uitdaging: Eigen skills aanscherpen
Per persoon
Deze vorming is voorbij

Wat leer je

• technieken over communicatie en lichaamstaal tijdens observaties;
• vanuit observatiegegevens een gesprek aan te gaan met leerkrachten richting het nemen van een volgende stap;
• een gespreksstructuur hanteren die toelaat om moeilijke boodschappen door te geven, om niet akkoord te zijn met elkaar en uiteindelijk te vinden waar we gemeenschappelijk voor willen gaan.

Docenten

Praktische informatie

Voor wie

Secundair onderwijs, Basisonderwijs, Lager onderwijs, Kleuteronderwijs

Basis- en secundair onderwijs: directie, pedagogische en interne begeleiders