Functioneringsgesprekken met impact

Ondersteun het proces om leren zichtbaar te maken op jouw school.

Creëer een interne capaciteit in de school om de implementatie van Leren zichtbaar maken (of in uitbreiding kwaliteitsvol onderwijs) te ondersteunen. De vorming is ontworpen om de kennis, het zelfvertrouwen en de vaardigheden te ontwikkelen om een succesvolle coach te worden voor je lerarenteam.

Dag 1
Je leert gesprekken voeren met leerkrachten over het leren van leerlingen. Je luistert naar hun overtuigingen en waarom het zo moeilijk is om hier tegenin te gaan. Je leert tussen de lijnen luisteren en tegelijk rechtuit communiceren. Je krijgt een gespreksstructuur (cognitief coachen) aangeboden die meer kansen biedt om tot een open gesprek te komen, zelfs bij leerkrachten die met de armen over elkaar aan een gesprek beginnen. Deze structuur wordt geïllustreerd met filmpjes en geoefend door de deelnemers.

Dag 2
We brengen onze ervaringen samen over deze andere manier van observeren en communiceren. We kijken nog dieper naar hoe we onze schaduwzijde kunnen ontwikkelen en durven door te vragen bij leerkrachten met verschillende opvattingen en overtuigingen.

Vanparys Stefaan
Bekijk profiel
Onderdeel van uitdaging: Samen school maken
Per persoon
Deze vorming is voorbij

Wat leer je

• technieken over communicatie en lichaamstaal tijdens observaties;
• vanuit observatiegegevens een gesprek aan te gaan met leerkrachten richting het nemen van een volgende stap;
• een gespreksstructuur hanteren die toelaat om moeilijke boodschappen door te geven, om niet akkoord te zijn met elkaar en uiteindelijk te vinden waar we gemeenschappelijk voor willen gaan.

Docenten

Praktische informatie

Voor wie

Secundair onderwijs, Basisonderwijs

Basisonderwijs - Secundair onderwijs: directie, pedagogische en interne begeleiders